Doživite ljepote
Zrmanja s nama!

Dobro došli na službenu stranicu!

Riva Rafting Centar

Poslujemo već dugi niz godina na ruralnom području u planinskom predjelu koje ima apsolutni turistički potencijal kada govorimo o aktivnom odmoru, timskim aktivnostima, sportu i ruralnom turizmu. Riva Rafting Centar smjestila je svoje središte u Kruševu jer je strateški pozicionirana na području od 0-80 km razdaljine od 7 Nacionalnih parkova i Parkova prirode u Hrvatskoj.

Jedna smo od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavi osmišljavanjem, organizacijom i izvođenjem svih usluga vezanih uz team buildinge i aktivni odmor za grupe i individualne goste.

Kajak tura

Na rijeci Zrmanji postoji jedna službena staza za izvedbu raftinga/ kayaka . Ukoliko je vodostaj rijeke dovoljno visok organiziramo rafting spust, a ukoliko je vodostaj rijeke prenizak za rafting na istoj stazi organiziramo kajak safari.

Rafting staza je ukupno dugačka 14,5 km , a prolazi se za 2,5 – 3 sata, ovisno o uvjetima na rijeci ( vodostaj i dr.) . Start se nalazi u mjestu Kaštel Žegarski, a cilj na Berberovom buku.

Pješačka tura

Najatraktivnija pješačka staza je Kudin Most i započinje u selu Ravni Golubić odakle nas vodi grebenom Vratolom do ušća Krupe u Zrmanju uz predivne poglede na niz Krupinih slapova, podno Babinog Grada.

Staza dalje vodi uzvodno uz Krupu. Neposredno pred Kudinim mostom staza se diže na rub kanjona od kuda se pruža prekrasan pogled pojedine dionice kanjona Krupe što omogućava oko 150 metara visoka stijena koja se okomito diže iz rijeke. Kudin most je jedino mjesto gdje se može prijeći na lijevu obalu Krupe. Taj stari most je povijesni spomenik nulte kategorije satkan od 13 lukova vješto složenih od tesane sedre.

Vožnja brodom

Obilazak Zrmanje brodom počinje u Obrovcu odakle rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon sve do ušća na kojemu se ulijeva u Novigradsko more. 

Na tom putu gosti će imati priliku vidjeti mnoge prirodne i kulturne znamenitosti počevši sa gradskim grobljem koje se nalazi odmah ispod Obrovca, a sagrađeno je na ostatcima Benediktinskog samostana iz 13 stoljeća, te dalje nizvodno kapelicu sv. Nikole koju su u 18 stoljeću dali podignuti pripadnici talijanske trgovačke mornarice, a koja već nekoliko stoljeća svejdoči kako je rijeka Zrmanja važan plovni i trgovački put. 

Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjon preuzimaju naizgled okrutne strme litice. 

Individualni gosti

Posjedujete vlastitu opremu te Vam samo treba vodić?

Pogledajte raspored spuštanja individualnih gostiju te rezervirajte svoj dolazak! 

Posjetite kamenu bajku

Mićanovi Dvori

Restoran & Kamp